Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Jön a tavasz?

A következő napokban előfordulhatnak kisebb-nagyobb záporok, zivatarok, azonban egy enyhébb időjárásra számíthatunk.Pénteken a nap kezdetén vagy erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé alakulhat ki eső, zápor. A déli országrészben várható több csapadék, nagyjából 5 mm fölötti mennyiség valószínű. A délelőtt folyamán északnyugat felől fokozatosan megszűnik a tartós csapadék, felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, néhol futó zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.

A továbbiakban is erős nyugatias áramlás alakítja időjárásunkat. A viharos szelet okozó viharciklonok pályája azonban kissé északabbra tolódik, így térségünkben nyugodtabb, de az évszakhoz képest enyhe időre van kilátás. A műholdas vegetációs index (NDVI) tanúsága szerint az őszi vetések már fejlődésnek indultak a földeken.

hétvégétől csendessé válik az időjárás. A frontok mögött csökken a felhőzet, és a hétvégén illetve jövő hétfőn is többnyire napos, fátyolfelhős, száraz időre van kilátás, bár foltokban reggelente köd képződik, ami néhol tartósabban megmaradhat. A következő hidegfront a jelenlegi számítások szerint kedden vonul át fölöttünk kevés csapadékkal, megélénkülő széllel.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!