Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Hatalmas csoda:14 éves Endike beszélni kezdett

Marika a mai napig nem tudja elfogadni azt a megmagyarázhatatlan fordulatot, ami fiával történt 2 éves korában.

Kicsiként még mondatokkal kommunikált

– Piciként mondatokat mondott, mondta, hogy papa, mama, baba, intett pápát, puszilgatott, szeretgetett, simogatott. Kérdeztem tőle, hogy mit énekeljek, akkor mondta, hogy mit. Ezt követően már semmit nem tudtam kiszedni belőle – emlékszik vissza az édesanya.

Endike Film.00 00 04 16.Still001.png

A kisfiú egyik napról a másikra abbahagyta a beszédet, kedvtelen lett és magába forduló. Bár Endikéről 3 éves korában egy pár órás vizsgálat után kimondták, hogy autista, az édesanya nem akart belenyugodni fia leépülésébe.

– Mi ezt egy tragédiaként éltük meg, mert az egészséges gyermekünkből egy teljesen apátiába süllyedt gyermeket láttunk, és egyszerűen nem tudtuk elképzelni, hogy honnan kérjünk segítséget – emlékszik vissza az édesanya.

6 éves korában romlott az állapota

Egy ideig egy bizonyos ideg-ingerterápiával javítani tudtak az állapotán, de 6 éves korában még válságosabb lett a helyzet, mint volt.

– Elkezdett megint folyni a nyála. Reggel pedig már úgy ébredtünk a gyerekkel, hogy epét hányt. Velem szemben állt a gyerek és elájult. Úgy kaptam el a ruhát rajta. Egész úton, ahogy mentünk a kórházba azt hallgattam, hogy vesz-e még levegőt egyáltalán – a több éves történet felidézése még mindig könnyeket csal az édesanya szemébe.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Ezekben a magyar városokban a legnagyobb az esély a megfertőződésre! RÉSZLETEK:
Endike Film.00 07 35 13.Still002.png

Az orvosok nem tudtak mit mondani, 5 nap megfigyelés után hazaengedték a fiút. De az édesanyja továbbra sem tudott belenyugodni a helyzetbe. Éveken át kutatta, hátha valami alternatív megoldást talál az interneten. Sokat közülük ki is próbált, de jelentős változás nem történt. Endike otthon szobatiszta volt, de ha elmentek valahova, iskolába, bevásárolni, vagy intézni valamit, nem tudta visszatartani a vizeletét.

Kipróbálták a C-Peptidet

– Egy videót láttam először a Gáborral, ahol a C-Peptidről beszélt. Ez másfél hónappal ezelőtt volt. Kipróbáltuk, mert logikusnak tűnt a működési elve. Az első amit ő nála észrevettem, hogy beindította a beleket. Felgyorsult az emésztése. Rá két napra, ahogy elkezdetem neki adni a C-Peptidet, jöttem be ide a szobába és mondtam neki valamit, hátranézett és azt mondta, hogy Endike. Aztán egy másik alkalommal kint a konyhában főztem és kiabált nekem, hogy anya gyere. De hangosan, hogy anya gyere. Ez egy olyan boldogság az embernek, hogy elmondani sem lehet – meséli az édesanya.

KAPCSOLÓDÓ
Kötelezővé kéne-e tenni a koronavírus elleni oltásokat?
Endike Film.00 09 05 10.Still004.png

A C-Peptide a hasnyálmirigy által termet aminosavlánc, ami minden ember szervezetében jelen van. Kutatások bizonyították, hogy jó hatással van a perifériás idegrendszerre. Tulajdonképpen a sejtek anyagcsereműködését optimalizálja. Sajnos a központi idegrendszerhez, ami nagyrészt az agyban van jelen, nem sok jut fel a hasnyálmirigy által termelt C-Peptide mennyiségből. Ha azonban kívülről pótoljuk, az agyba jutva regenerálhatja az idegsejteket és az egész idegrendszert. A jó hír az, hogy egy jól működő idegrendszer az egész testtel kapcsolatban áll, így az idegrendszer regenerálódása folyamán különböző testi problémák rendeződhetnek.

– A dada az iskolában mondta, hogy Endike már jelzi, ha wc-re kell mennie. Az utóbbi időben amióta kapja a C-Peptidet én nem hoztam haza az iskolából olyan nadrágot, ami pisis lett volna. Nincs rajta pelenka és ugyan abban a nadrágban hoztam el, mint amibe bevittem. Ezt nem tudja senki letagadni, ez így van – meséli büszkén Marika, aki nagyon reméli, hogy további állapotjavulások is beindulnak majd fiánál.Forrás: https://femina.hu/egeszseg/autizmus-c-peptid/

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!