Connect with us

Egyéb

Újabb tilalom – Most már az erkélyen sem lehet dohányozni!

Megelégelték a lakók a dohányosokat, és nagyon drasztikus lépésre szánták el magukat, egyszerűen megtiltották a dohányosoknak, hogy az erkélyeken szívják a bűzrudakat. Ez természetesen vegyes fogadtatásra talált, na de nézzük a részleteket!

Ezentúl nem lehet az erkélyeken dohányozni

A dohányzás Szombathelyen gondot okozott?

Állandóan közös biztosításból kellett kifizetni a dohányosok által okozott károkat, ezt elégelték meg a lakók Szombathelyen. A lépésük eléggé drasztikus, viszont eredményre vezető: 1580 lakás erkélyén mostantól tilos a dohányzás. A Perint Lakásszövetkezet küldöttgyűlése döntött úgy, hogy megtiltja a lakóknak az erkélyen való dohányzást, ezt pedig tűzvédelmi okokkal magyarázták. A tavalyi év nyarán két tűzeset is volt, mindkét esetben a dohányosok hibájából keletkezett probléma. Előbb a tizedik emeleti erkélyről gondolta úgy a dohányos illető, hogy jó dolog lepöckölni onnan a csikket, ami természetesen egy másik erkélyen, két emelettel lejjebb landolt, és meg is gyújtotta a 93 éves asszony erkélyét, jelentős károkat okozva. A másik esetnél legalább nem más tulajdonát sikerült felgyújtani, hanem a saját erkélyt…

A lakók és a dohányzás kapcsolata, tényleg betiltották?

A házon természetesen tömbbiztosítás van, ami magába foglalja az erkélyeket is, így egy-egy lakó elképesztő felelőtlenségének következményeit az összes lakó, közösen viseli. A dohányzás miatt keletkezett károknak csupán egy részét téríti meg a biztosító, ráadásul mivel emberi mulasztás miatt rövid időn belül kétszer is keletkezett biztosítási esemény a szövetkezetnél, biztosan lehet számítani a biztosítási díj növekedésére is.  A lakók ezt elégeltél meg, szerették volna megelőzni az esetleges tragédiát, úgy döntöttek, hogy szigorítani kell, ezt pedig 32 küldöttből 29 meg is szavazta. A döntés összesen 1580 lakást érint, ezek azok, ahol egyáltalán nem lehet a jövőben dohányozni az erkélyen! Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, szerintetek helyes megtiltani a dohányosoknak, hogy a saját erkélyükön dohányozzanak? Itt szavazhattok is erre a kérdésre!

Continue Reading

Ajanlo

To Top