Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Nem lehetséges az európai minimálbér bevezetése

Konzultációt indít Dobrev Klára az európai minimálbérről – közölte kedden közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. A szakértők azonban úgy látják nincs esély az európai minimálbér bevezetésére, több tagállam is tiltakozik a felvetés ellen. A szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy Németországon belül sem fizetnek egységes béreket a nagyvállalatok.

Dobrev Klára a következő hetekben magyarországi szakszervezetekkel, munkáltatókkal, illetve kutatókkal fog online párbeszédet folytatni arról, hogy miként történjen az európai minimálbér bevezetése. Ezzel párhuzamosan az Európai Bizottság is konzultációt indított az ügyben, nyilván innen származik az ötlet.

Magyarországon nemcsak a DK kampányolt ezzel a témával az európai parlamenti választásokon, korábban már a jobbik is a bérunióval próbált meg szavazatokat szerezni a 2018-as országgyűlési választáson, amely feltehetően valami hasonlót jelent, mint az európai minimálbér.

Nem lehetséges az európai minimálbért bevezetése

Nicolas Schmit foglalkoztatáspolitikáért felelős biztos kijelentette, egységes minimálbér bevesztésére nem kerül sor, mivel minden lehetséges javaslatban tükröződnének a nemzeti hagyományok.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!