Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Karanténba zárták az apját, éhen halt a gondozásra szoruló kínai kamasz

Két helyi vezetőt, a párttitkárt és a polgármestert is kirúgták a kínai Huacsiahéban, Hupej tartományban, miután kiderült, hogy egy 16 éves, cerebrális parézisban (CP) szenvedő, folyamatos ápolásra szoruló fiatal egyetlen gondozóját, az édesapját karanténba zárták úgy, hogy nem gondoskodtak a fiú ellátásáról.

Jan Cseng holttestét a múlt szerdán találták meg. Egy hétig nem ápolta senki, a hírek szerint mindössze kétszer tudott enni, így éhenhalt.

Jan apját és fivérét is karanténba zárták a koronavírus gócpontjának számító tartományban, így képtelenek voltak gondoskodni róla. Az apa a BBC jelentése szerint a közösségi médiában tett közzé kétségbeesett üzeneteket, könyörögve, hogy valaki gondoskodjon magatehetetlen gyermekéről.

A kínai hatóságok most vizsgálatokat ígérnek az ügyben.

Hupej tartományban ezidáig 350-en vesztették életüket koronavírus miatt, Kínában összesen 361-en haltak meg. Kínán kívül csak a Fülöp-szigeteken volt eddig halálos áldozata a járványnak. A gócpontban a legfrissebb, egy nappal ezelőtti adatok alapján már több mint 11 ezer fertőzöttet, világszerte összesen 17485 fertőzöttet tartanak nyilván. (Via BBC)

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!