Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Rendesen kapunk az esőből és a szélből!

Cikon vonul át a Kárpát-medence felett, amely hatására borngós, csapadékos, legfőképp szeles idő várható.Kedden erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felére nyugaton kissé elvékonyodik a felhőtakaró. Sokfelé kell csapadékra számítanunk, amely döntően eső formájában hullik, de délután havas eső, a hegyekben havazás is lehet, sőt egy-egy zivatar sem zárható ki.

 délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet felé tolódik, ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is hullhat. Kezdetben a déli, délnyugati szél erősödik meg a Dunántúlon, majd a délelőtt folyamán hamar északnyugatira fordul és tovább erősödik. Nagy területen lesz viharos erejű az északnyugati szél, kiemelten a Dunántúlon, a hegyvidéki részeken, majd estétől már a Bodrogközben is előfordulhatnak 90 km/h-t meghaladó széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!