Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Erős lehűléssel és hózáporokkal visszatér a tél – Vasárnapra már figyelmeztetést is kiadtak

Napokon belül erős lehűléssel visszatér a téli időjárás. Vasárnapra pedig, az ország középső területeire az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott a 70 kilométeres óránkénti sebességű, igen erős széllökések miatt.

köpönyeg.hu előrejelezése:

Hétfő: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délelőtt többfelé alakul ki eső – nagyobb mennyiségben az ország középső tájain. Délután – a többfelé erős ÉNy-i szél hatására – csökken, szakadozik a felhőzet. 7 és 13°C között várható a csúcshőmérséklet.

Kedd: Marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amelyet délután – a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására – havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Erős lehűlés kezdődik, délután már csak 6-7 fok valószínű.

Szerda, csütörtök: Gyorsan változó felhőzetre van kilátás elszórtan hózáporokkal. Az ÉNy-i szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok valószínű.

Péntek: Többórás napsütés várható, esetleg elvétve lehet hózápor. Délutánra gyengül az eleinte még erős ÉNy-i szél. 3 és 9 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán pedig már mára, vagyis vasárnapra is látható riasztás: Nógrád- Pest és Fejér megyében akár 70 kilométer/órás szélsebességnél is nagyobb széllökések is várhatók ezen a napon:

Erős széllökésekre figyelmeztet az OMSZ / Forrás: met.hu

Erős széllökésekre figyelmeztet az OMSZ / Forrás: met.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!