Akár 17 fok is lehet, de aztán jön a hidegfront

Vasárnap délelőtt még sokat fog sütni a nap, de délután nyugat felől újra megvastagszik a felhőzet, az ország északi felén egyre többfelé elered az eső. Estére a keleti tájakra is kiterjed a csapadék. Az ország északkeleti, keleti felén erős, helyenként viharos lesz a nyugati szél. Délután 10-17 fok várható. Gyenge hideg-, majd gyenge melegfronti hatás – közölte az Időkép.

Hétfőn a felhők lesznek túlsúlyban, többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. Az enyhe hajnalt követően napközben a szeles időben 7-14 fokot mérhetünk, délnyugaton lehet a legmelegebb.

Kedden hidegfront érkezik, sokfelé esővel, záporral. A magasabban fekvő tájakon délután havas eső, hó is eshet. A szél északnyugatira fordul, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Napközben 5-13 fok valószínű, de a front nyomán gyorsan lehűl az idő.

Szerdán viharos szélre, elszórt záporokra, hózáporokra van kilátás. Hajnalban helyenként ismét fagyhat, délután 2-7 fokra készülhetünk. Csütörtökön is szeles lesz az idő, a megnövekvő felhőzetből keleten, északkeleten kisebb havazás, hózápor is kialakulhat.

atv.hu / Időkép

betöltés...