Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Cipő halála után ő lett a Republic frontembere: „Úgy éreztem, nincs hozzá jogom”

A basszusgitáros és az egész zenekar jól tudta, hogy Bódi László „Cipő” elvesztésével, a Republic egy fontos része veszett oda. Szerencsére sikerült túllendülniük a nehéz időszakon, a harmadik évtizedet pedig már újra arénákat megtöltő koncertekkel ünnepelnék.

Boros Csabára a zenekar többi tagjánál talán még nagyobb súly hárult, a basszusgitáros lépett elő énekesnek, ami a legendás énekes öröksége után nem volt egy egyszerű folyamat.

„Úgy éreztem, teljesen magamra maradtam, és azzal, hogy frontemberként a zenekar élére álltam, egy nagyon magas küszöböt kellett átlépnem, amivel nehezen küzdöttem meg. Ez egy érzékeny téma, amivel az elmúlt közel hét évben minden egyes nap szembe kellett néznem” – meséli az énekes, aki Cipőt 1986-ban ismerte meg, majd 23 évet zenéltek együtt.

Egy évembe telt, hogy megtaláljam a saját hangomat, addig szinte énekelni sem mertem. Úgy éreztem, nincs hozzá jogom

– teszi hozzá Boros.

A jég akkor tört meg a banda új énekese számára, amikor egy koncerten egy nő addig erősködött az első sorban, amíg Boros rá nem szánta magát, hogy elénekelje az Engedj közelebb című dalt, amit másfél évig egyáltalán nem énekelt.

KAPCSOLÓDÓ
200-al küldte a halálba a milliomos csemete a 40 milliós kocsijával a 41 éves nőt..A magyarázatán a sokat látott Rendőrök is csak néztek

Onnantól kezdve megengedtem magamnak, hogy elénekeljem, noha ma is van két dal, amit nem tudok, de nem is akarok előadni, mert az csak és kizárólag Cipőt illeti meg. A koncertjeinken az első számunk, a 67-es úton mindig az övé, ahogyan az utolsó is, a Kutyák ugatása

– folytatja az énekes, aki fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy a zenekar nem nyereségvágyból őrzi Cipő emlékét, ők zenészként és barátként szeretnének tisztelegni az elhunyt énekes előtt a zenekar dalaival.

„A Rebublic nem egy Cipő em­lékzenekar, nem is akarunk az lenni. A koncerteken nem azért emlékezünk meg róla, hogy rajta keresztül érvényesüljünk, noha a halála után sokan elfordultak a zenekartól. A rajongók egy része örökre eltemette magában a Re­publicot, mások évek múltán tértek vissza a koncertekre, s rengetegen vannak, akik már csak az új bandát ismerik. Számtalan fiatal van, akik a régi Republicot már nem is hallották, de ez így normális, hiszen az idő múlik, és mi sem leszünk fiatalabbak.”

A zenekar az emlékezés mellett komoly tervekkel tekint a jövőbe, a következő év márciusában rendezik meg jubileumi aréna koncertjüket a Papp László Budapest Sportarénában. A zenekar a koncerten olyan ikonikus nevekkel egészül ki, mint Bródy János és Nagy Feró, de színpadra lép a Bagossy Brothers Company és a Kávészünet is.

KAPCSOLÓDÓ
Gyász!Drámai hír érkezett! Gyászba borult Magyarország! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 21 évesen meghalt Georgina! FELFOGHATATLAN tragédia…

„Nagyon készülünk rá, bár őszintén bevallom, borzasztó nehéz 2–2,5 órába belesűríteni harminc évet. Igyekszünk mindenkinek a kedvére tenni, de ez szinte lehetetlenség, mert mindig lesznek olyan dalok, amelyekről a koncert időtartama miatt kénytelenek vagyunk lemondani. De egy biztos, felcsendülnek majd a régi nagy slágerek is, illetve a novemberben megjelent új albumunk, a ‘Magyara­zűrben’ valamennyi dala is” – mondta az együttes basszusgitáros-énekese.

Boros Csaba a jubileumi koncertre meghívta Cipő feleségét és gyermekeit is, és szeretné, ha az egykori énekes családja mellett a bandából Cipő halála után kilépő Tóth Zoltán gitáros is jelen lenne az eseményen, hogy a banda az eredeti felállásban is színpadra lépjen a jeles évfordulón.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!