Connect with us

Időjárás

Már látszik a radaron – 12 fokig hűl a hőmérséklet, mutatjuk mikor

Már látszik a radaron – 12 fokig hűl a hőmérséklet, mutatjuk mikor

Az ősz kezdetén általában hűvösebb időre és színesedő levelekre számítunk, de idén szeptemberben még egy darabig nyáriasan meleg idővel kell szembenéznünk.

Hirdetés

Az Időkép előrejelzése alapján az elkövetkező napokban a hőmérséklet rendkívül magas marad, éjszaka pedig nem csökken 20 fok alá, ami nem szokványos ebben az időszakban.

Pénteken tovább fokozódik a hőség

Pénteken a hőség továbbra is uralkodó lesz, a nappali hőmérséklet 31-36 fok között alakul. A napos idő lesz a meghatározó, csupán egy-egy helyen fordulhat elő rövid zápor vagy zivatar.

Az északkeleti szél napközben többfelé megélénkülhet, ami némi enyhülést hozhat. Az éjszakai órákban a levegő 16-21 fokig hűl.

Kánikula a hétvégén is

A hétvége sem hoz jelentős változást az időjárásban. Továbbra is kánikulára számíthatunk, a hőmérséklet hajnalonként 15-22 fok között, délután pedig 31-36 fok körül alakul.

A napos idő lesz jellemző, és csapadékra sem kell számítanunk. A légmozgás mérsékelt marad, de helyenként élénk lehet.

Forró napokkal indul a jövő hét

A következő hét elején is kitart a hőség. A maximum hőmérsékletek több helyen elérhetik vagy meghaladhatják a 35 fokot.

A napsütés továbbra is dominálni fog, és zápor, zivatar kialakulásának minimális az esélye. Számottevő csapadék nem várható, és a szél is csupán helyenként élénkül meg.

Várat magára a hidegfront

A jelenlegi előrejelzések alapján szeptember 20-ig nem várható jelentős lehűlés. Addig is, az őszi reggelekre jellemző hűvösebb idő helyett továbbra is nyári hőségben lesz részünk. A változást hozó hidegfrontra tehát még egy kicsit várnunk kell, és addig is érdemes kihasználni a napsütéses, meleg időt.

Tippek a hőség átvészelésére

A magas hőmérséklet miatt fontos, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, a napsütés kerülésére a déli órákban, és igyekezzünk hűvös helyen tartózkodni, amennyiben lehetséges.

Az idősebbek és a krónikus betegségben szenvedők különösen veszélyeztetettek, ezért számukra különösen fontos az elővigyázatosság.

Mindenkinek kitartást kívánunk a rendhagyó szeptemberi kánikulában!

Hirdetés

A cikk forrása

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top