Connect with us

Kert

A férjem törött csempéket tett a ládába, majd cementtel öntötte le. A végeredménytől tátva maradt a szám! Ezt nézzétek:

A lakásfelújítások után gyakran maradnak meg különféle építési anyagok, amiket sokszor nem is tudunk hová tenni. Így történt ez nálunk is: néhány törött csempe lapult a garázs sarkában, amikkel eddig nem igazán tudtunk mit kezdeni. Azonban a férjemnek egy zseniális ötlete támadt, amivel nemcsak megoldotta a csempék problémáját, de egy igazán különleges és dekoratív elemmel gazdagította a kertünket.

Az ötlet megszületése:

A törött csempéket nem érdemes kidobni, hiszen ezekből is készíthetünk valami igazán egyedit. A férjem először kiválasztott néhány szilárd kartondobozt, melyek mérete attól függött, hogy mekkora virágládát szerettünk volna létrehozni. A dobozok alját elkezdte kirakni a törött csempedarabokkal. A darabok különböző méretűek és formájúak voltak, ami még különlegesebbé tette a végeredményt.

A cementöntés:

Miután a csempedarabok a helyükre kerültek, a férjem egy homokból és cementből készült keveréket készített el 2:1 arányban, amit vízzel hígított, hogy a massza olyan legyen, mint a sűrű tejföl. Ezt a keveréket óvatosan ráöntötte a csempékre a kartondobozban. Hogy a szerkezet még stabilabb legyen, egy fémhálót is elhelyezett a cementbe.

Az összeállítás:

Miután a cement megszilárdult (ami 1-2 napot vett igénybe), óvatosan eltávolította a kész lapokat a kartondobozokból. A lapokat függőlegesen helyezte el, így alkotva egy talp nélküli dobozformát, aminek az oldalait téglákkal és kövekkel támasztotta meg. Az így keletkezett illesztéseket vastag cement-homok keverékkel töltötte ki.

A díszítés és a végső simítások:

A férjem előkészített néhány PVC csövet, amelyekbe nyílásokat vágott a sarkokhoz való rögzítéshez. A csöveket a sarkokba állította, és cementtel töltötte meg őket, majd kötelekkel rögzítette őket, amíg a cement megszáradt. A belső részt nedves homokkal töltötte ki, amit alaposan letömörített, majd egy hígabb cementkeveréket öntött a tetejére, hogy kialakítsa a láda alját. A vízelvezetés érdekében vékony csöveket helyezett el benne.

Egy nap elteltével eltávolította a PVC csöveket és a homokot, majd megtisztította és alapozta a felületet. Végül a ládát lefestette és lakkozta.

Az eredmény:

Az így elkészült, törött csempéből készített virágláda nemcsak stílusos kiegészítője lett a kertünknek, de nagyszerű példája annak is, hogy miként hasznosíthatjuk újra az építési anyagokat. Egy igazán különleges, praktikus és pénztárcabarát megoldás, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki hasonló projektekbe fogna! Az eredmény annyira lenyűgöző lett, hogy nem győzöm dicsérni a férjemet ezért a fantasztikus ötletért!

Continue Reading

Ajanlo

To Top