Connect with us

Egyéb

1,4 millió forintból épített házat a családjának ez az ügyes kezű édesapa! Nézzétek meg milyen lett

Ma egy kissebb ház felépítése is több tíz millió forintra rúghat, így meglepő lehet, hogy egy ügyeskezű édesapa 3 200 euróból azaz körübelül 1,4 millió forintból épített egy igazán csodás otthont a családjának.

Csak egy motoros fűrész és egy kalapács segítségével, a 32 éves Sajmon  sikeresen épített egy rendkívüli otthont a családjának. Mindössze négy hónap alatt sikerült egy környezetbarát házat felhúznia, amelyhez a telken lévő fákat és a telken lévő agyagos talajt használta fel. A vályog és a nád kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik ezért a ház fenntartási költsége is nagyon alacsony.

Konyha tér, a galériáról nézve:

Elmondta, hogy az ilyen  vállalkozás nagyon élvezetes lehet, mert lehetőséget ad a kreativitásra és arra, hogy visszanyúljunk az időben, azokkal az anyagokkal dolgozzunk amivel dédapáink tették.

Kívülről nézve igazi mesebeli “hobbitlak”:

Meglepett amikor rájöttem, hogy a hagyományos anyagok használata ami ott van a telken sokkal olcsóbb, és környezetbarát is. Így a gyerkeim olyan házban élhetnek, amelyről tudom, hogy biztonságos.

 

A napelemek biztosítják az elektromosságot. A hagyományos cement helyett mész került felhasználásra. Simon kifejezi elkötelezettségét a természettel való harmóniában élés és az egyszerűbb, alacsony technológiájú életmód elfogadása felé. Te beköltöznél egy ilyen házba?

Continue Reading

Ajanlo

To Top