Connect with us

Időjárás

PIROS RIASZTÁS! Kiadták a legmagasabb riasztást! Durva ami ránk vár!

Figyeljen oda mindenki!

A meteorológiai szolgálat csütörtöki közleményében jelezte, hogy a piros figyelmeztetés Bács-Kiskun megyére vonatkozik a várható magas középhőmérséklet miatt. Az előrejelzések szerint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékben a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat, ezért ezekben a megyékben másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben.

Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Pest megyékben pénteken szintén 25 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Az előrejelzés szerint csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására kissé enyhül a meleg, de pénteken ismét fokozódik a hőség. Az ország nagyobb részén – az északi és északkeleti megyék kivételével – 27, délen 29 Celsius-fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Az év eddigi legmelegebb napja szerdán volt
A HungaroMet adatai alapján szerdán volt az év eddigi legmelegebb napja, amikor a maximum-hőmérséklet szinte országszerte meghaladta a 30 Celsius-fokot, a délkeleti országrészben pedig helyenként 34-35 Celsius-fokot is mértek.

Tiszaalpáron mérték a legmagasabb hőmérsékletet, ahol 37 Celsius-fokot regisztráltak, ezzel csak kevéssel maradt el az országos napi melegrekordtól, amely 37,3 fok.

Az északra vonuló hidegfront hatására átmenetileg enyhébb levegő érkezik, ami több fokos hűlést hoz az északkeleti és északnyugati régiókban.

Forrás: met.hu

Continue Reading

Ajanlo

To Top