Connect with us

Érdekes

Találtak egy magyarul folyékonyan számoló kislányt Ázsia eldugott részén – íme a felvétel! A tudósoknak van magyarázata:

A magyar nép származására vonatkozóan sok elmélet létezik, és ezekbe nem is kívánunk most belemenni, mert nagyon hosszan lehetne írni róla. Ugyanakkor magának a magyar nyelvnek az eredetére még mindig a finnugor teória számít a leginkább elfogadottnak.

A magyar nyelv a finn nyelven kívül számos más, már kihalt, vagy csak nagyon kevesek által beszélt nyelvvel áll rokonságban. Ez egészen egyszerűen azért alakulhatott így, mert ezek a népek hosszú évekig éltek egymás közelségében, vagy akár egymással keveredve valamikor a múltban.

Az eldugott és sokak által ismeretlen Hanti- és Manysiföld az Orosz Föderáció autonóm közigazgatási egysége Nyugat-Szibériában.

Azt azonban talán sokan tudják, hogy a hanti nyelv egyike azoknak a nyelveknek, amelyek a legközelebb állnak a magyarhoz. Már csak pár ezren beszélik ezt az uráli nyelvet, amelynek hangzása meglepően emlékeztet a mi anyanyelvünkre. A “hanti” szót a nép saját magára használja, a külvilág az “osztják” szóval írja le a népet, amelynek jelentése tatár nyelven „nem mohamedánok”.

Bár első hallásra a nyelvrokonság nem tűnik jelentős dolognak, mert azt feltételezzük, hogy pár régi szó töve hasonlít, és a nyelvek amúgy jelentősen különböznek. Bár van ebben valami, mégis nagyon megható, amikor az alábbi videó felvételt megtekintve meghalljuk számolni a hanti kislányt. Olyan, mintha csak a magyar nyelv egy nyelvjárásában beszélne.. Nagyon aranyos! Hallgasd csak meg velünk:

Ugye, mennyire hasonlít? Neked mi a véleményed? Ne felejsdt el megosztani, hogy a barátaid is megnézhessék!

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top