Connect with us

Pénzügy

Érkeznek a gázszámlák, rengetegen kerülnek bajba – Ezt figyeld a februári gázszámládon!

Érkeznek a gázszámlák, rengetegen kerülnek bajba – Ezt figyeld a februári gázszámládon!

Érkeznek a gázszámlák, rengetegen kerülnek bajba – Ezt figyeld a februári gázszámládon! Sokak számára meglepetést okozhat a februári gázszámla, hiszen az idei tél sokszor hideg napokat hozott, ami jelentősen befolyásolhatja a rezsiszámlák összegét.

Az elmúlt években ugyanis az időjárás általában enyhébbnek bizonyult telek során, azonban idén jó pár alkalommal alaposan megfagyott az ország, ami hatással volt a gáz- és villamosenergia-felhasználásra.

A Portfolio beszámolója szerint januárban több hideghullám is elérte Magyarországot, ami növelte az energiafelhasználást. A hidegebb időjárás miatt sok háztartásban növekedhetett a gáz- és villanyszámlák összege.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint január második felétől emelkedett a gázfelhasználás, miután az előző időszakban az enyhe idő miatt csökkent.

Az év legfagyosabb napján, január 10-én például rekordmennyiségű gázt használtak az emberek, meghaladva az 50 millió köbmétert. Az is észrevehető volt, hogy január 6-tól jóval több gázt használtak, mint az előző évben ugyanebben az időszakban.

Az adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a magyar háztartásoknak most februárban magasabb összegű gáz- és villanyszámlákra kell számítaniuk. A december-februári időszakok általában az országos átlaghőmérsékleti értékek alapján jelzik az időjárás enyhe vagy hideg voltát.

Január közepén általában hideg van, míg februárban már enyhülés következik be. Bár most már jó néhány napja rendkívül kellemes időnk van, fontos megjegyezni, hogy még mindig előfordulhatnak hidegebb napok is a következő hetekben.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top